Skip to main content

POLITIKA KOLAČIĆA (COOKIE POLICY)

Kolačići predstavljaju male tekstualne datoteke sa podacima koji se skladište na računaru odnosno drugom uređaju kojim se pristupa internet prezentacija iComp i koji omogućavaju praćenje i analizu ponašanja korisnika internet prezentacije iComp (personalizacija sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža, analiziranje saobraćaja) na internet prezentaciji iComp-a.

Kolačići po pravilu ne vode ka otkrivanju identiteta konkretnog korisnika. Ukoliko je putem kolačića moguće identifikovanje korisnika internet prezentacije iComp-a, kolačići predstavljaju podatke o ličnosti, te stoga se na njih primenjuju odredbe ove Politike privatnosti.

Shodno članu 126 stav 3 Zakona o elektronskim komunikacijama korišćenje kolačića je dozvoljeno, pod uslovom da je korisniku dato jasno i potpuno obaveštenje o svrsi prikupljanja i obrade podataka u skladu sa Zakonom i pod uslovom da mu je pružena prilika da takvu obradu odbije.

Uklanjenje kolačića je moguće putem promene podešavanja u vašem internet pregledaču (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Edge itd.). Uskladištene Kolačiće možete obrisati iz vašeg internet pregledača, s tim da uklanjanje pojedinog kolačića može dovesti do umanjenja funkcionalnosti internet prezentacije iComp-a.

U bilo kom trenutku može se izvršiti promena ili opozivanje saglasnoti iz Deklaracije o kolačićima na internet prezentaciji www.icomp.rs

iComp koristi sledeće vrste kolačića:

 • Kolačići koji su neophodni za funkcionisanje internet prezentacije
  Neophodni kolačići pomažu da internet prezentacija iComp-a bude upotrebljiva, omogućavajući osnovne funkcije, kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima internet prezentacije. Internet prezentacija ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.
 • Kolačići podešavanja
  Kolačići podešavanja omogućavaju internet prezentaciji da zapamti informaciju koja menja način na koji se internet prezentacija ponaša ili izgleda, kao što su podešeni jezik ili oblast u kojoj se nalazite.
 • Kolačići statistike
  Statistički kolačići pomažu vlasnicima internet prezentacije da razumeju interakciju posetilaca sa sajtom anonimnim sakupljanjem informacija i izveštavanjem.
 • Kolačići marketinga
  Marketing kolačići se koriste za praćenje posetioca na internet prezenactijama. Cilj je da se prikažu reklame koje su relevantne i privlačne za pojedinačnog korisnika a time i od veće vrednosti za izdavače i druge oglašivače.
 • Neklasifikovani kolačići
  Neklasifikovani kolačići su oni koji su u procesu klasifikacije od provajdera pojedinačnih kolačića.

SPISAK KOLAČIĆA NA WEBSAJTU

sbjs_current – trajanje: sesija
sbjs_current_add – trajanje: sesija
sbjs_first – trajanje: sesija
sbjs_first_add – trajanje: sesija
sbjs_migrations – trajanje: sesija
sbjs_session – trajanje: 1 dan
sbjs_udata – trajanje: sesija

iComp koristi i analitiku društvenih mreža na kojima ima otvorene naloge. Pravila i politike pravinosti društvenih mreža date su u članu 21. Politike privatnosti.